Fudbal

"Orlovi" poraženi od Čilea u prvom meču pred Mundijal

"Orlovi" poraženi od Čilea u prvom meču pred Mundijal
Foto: twitter.com/laroja | "Orlovi" poraženi od Čilea u prvom meču pred Mundijal

Fudbaleri Srbije poraženi su minimalnim rezultatom (1:0) od Čilea u prvoj prijateljskoj utakmici pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

"Orlovi" su u Gracu igrali u kombinovanom sastavu i pružili poprilično blijedu partiju, pa su Čileanci mogli i ubjedljivije da slave, da su imali više koncentracije u završnici, ali i da Vladimir Stojković nije upisao nekoliko izuzetnih odbrana.

Strijelac jedinog gola bio je štoper Giljermo Maripan koji je u 88. minutu bio najviši u skoku na drugoj stativi i glavom donio konačan rezultat.

Tako je naš tim loše započeo finalne pripreme za predstojeći Mundijal u Rusiji, ali će imati popravni kada za pet dana protiv Bolivije bude igrao utakmicu koja će biti generalna proba.

Selektor Mladen Krstajić je, kao što je najavljivao, "promiješao karte" i u startnih 11 uvrstio nekoliko igrača koji nisu imali preveliku minutažu u prošlosti, ali mu se to nije mnogo isplatilo.

Čileanci su od samog starta preuzeli kontrolu i imali veći posed lopte, češće prijetivši golmanu Vladimiru Stojkoviću. U ne baš sadržajnom prvom poluvremenu treba izdvojiti pokušaje Nemanje Radonjića i Aleksandra Kolarova, dok je na drugoj strani najbolju priliku imao Sagal.

Ovanzivni vezista Čilea očajno je reagovao u situaciji u kojoj je bio usamljen na nekih desetak metara, pa su "Orlovi" uz malo sreće sačuvali 0:0 na poluvremenu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije