Fudbal

Rusi bolji od Belgije

Rusi bolji od Belgije
Foto: Twitter | Rusi bolji od Belgije

Košarkaši Rusije pobijedili su Belgiju u trećem meču grupe D na Evropskom prvenstvu u Istanbulu sa 76:67 (19:18, 16:15, 18:14, 23:20).

Rusija tako poslije pobjeda nad Srbijom, Belgijom i Turskom ima tri pobjede i nijedan poraz u grupi u kojoj 'Orlovi' večeras od 20 časova igraju protiv domaćina grupe, ekipe Turske.

Ruse je do pobjede još jednom predvodio Aleksej Šved koji je ponovo odigrao meč sa 20+ poena. Ovog puta se zaustavio na 20, 12 je imao Mozgov, a Hvostov i Kurbanov po 10 koševa.

U ekipi Belgije je najefikasniji bio Maksim De Zeuv sa 15 poena, a Seron je imao 12, Mvema 11, a Tabu 10. Belgija se dobro držala u prvom poluvremenu, u drugom je uglavnom bila na razlici do sedam poena, ali je Rusija kako je utakmica odmicala postepeno povećavala razliku da bi maksimalnu prednost imala upravo na kraju.

Njihovi protivnici su vodili svega desetak minuta u meču u kome je najveća prednost Belgije iznosila sedam poena.

Belgija je imala više asistencija od Rusije (18 prema 15), ali su Rusi dominirali u ofanzivnom skoku. Imali su ih 14 naspram samo dva skoka u napadu Belgije, a Belgijancima nije pomagalo ni to što su imali nešto više izgubljenih lopti.

Kod Rusa se skakački istakao Voroncevič sa 10 skokova, a njegova reprezentacija je na kraju slavila i ostala bez poraza u grupi.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije