Fudbal

UEFA o EURO: Bez sumnji oko namještanja i klađenja

UEFA o EURO: Bez sumnji oko namještanja i klađenja
UEFA o EURO: Bez sumnji oko namještanja i klađenja

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je Evropsko prvenstvo u Francuskoj proteklo bez ijedne sumnje u namještanje utakmica i nedozvoljeno klađenje.

UEFA je navela da je prije Evropskog prvenstva u Francuskoj, održanog od 10. juna do 10. jula, uvela niz mjera kako bi suzbila bilo kakvu zabrinutost oko neregularnosti.

Sudijama su tokom radionica prije turnira date smjernice da im pomognu u suočavanju sa potencijalnim problemima, uključujući i mogući kontakt sa osobama u pokušajima da se namjeste utakmice. Slične smjernice dobili su i svi učesnici turnira prije dolaska u Francusku, dok je UEFA preko svog sistema za praćenje i otkrivanje prevara kod klađenja provjeravala nepravilnosti.

"Nisu se pojavile sumnje za bilo koju od 51 utakmice na turniru u Francuskoj. Veoma smo zadovoljni ishodom našeg programa koji je prvi put primijenjen na Evropskom prvenstvu. U tijesnoj saradnji sa francuskom policijom i ostalim zainteresovanim stranama, imali smo siguran fudbalski turnir, u smislu klađenja. Analiza koju je sprovela posebna radna grupa Uefe pokazala je da su utakmice na Evropskom prvenstvu protekle bez ikakvih problema po pitanju integriteta", navodi se u saopštenju UEFA.

Fudbalska reprezentacija Portugala osvojila je Evropsko prvenstvo pošto je poslije produžetaka pobedila domaćina Francusku (1:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije