Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.
Pratite nas na Google news

Aleksandar Petrović: Srbi i Francuzi su favoriti

Aleksandar Petrović: Srbi i Francuzi su favoriti
Foto: N.N. | Aleksandar Petrović: Srbi i Francuzi su favoriti
N.N.

Selektor Brazila Aleksandar Petrović pričao je o ambicijama selekcije koju vodi, ali i o reprezentacijama iz regiona. Brazil je među prvima stigao u Kinu, a Petrović smatra da će Mundobasket u Kini biti jedan od najboljih kada je organizacija u pitanju.

Za razliku od mnogih koji i pored silnih otkaza Amerikance smatraju prvim favoritima, Petrović smatra dugačije.

"Vrhunske evropske reprezentacije, a tu mislim na Srbiju i Francusku, favoriti su u odnosu na SAD. Amerikanci će imati velikih problema u Kini, siguran sam u to. Uvjeren sam da će gubiti utakmice i to ne jednu, nego više njih. Previše je otkaza bilo prije početka Mundobasketa i ne bih se iznenadio da se to obije o glavu Amerikancima, pa da Lebron Džejms i društvo sljedećeg ljeta igraju kvalifikacije za Olimpijske igre", naglasio je Petrović.

Brazil je na SP u Grupi F s Novim Zelandom, Grčkom i Crnom Gorom, a na pitanje koje su ambicije i krajnji dometi Brazila, Petrović je rekao:

"Bilo bi pogubno da shvatimo kako smo favoriti protiv Novog Zelanda, s kojim otvaramo Mundobasket. Idemo od utakmice do utakmice, a cilj je da prođemo prvu fazu takmičenja. Poslije toga sve ostaje isto, ponovo ćemo igrati utakmicu po utakmicu. Razgovarao sam puno s igračima koje vodim, nemaju strah, imaju mnogo motiva, čak se ne plaše ni duela s Amerikancima u drugoj fazi takmičenja. Druga faza je cilj kojem težimo".

(Jutarnji)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije