Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Argentina zaustavila prvog favorita FIBA, Srbija bez polufinala

Argentina zaustavila prvog favorita FIBA, Srbija bez polufinala
Foto: FIBA | Argentina zaustavila prvog favorita FIBA, Srbija bez polufinala

Košarkaši Srbije nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Svjetskog prvenstva u Kini.

Bolja od Orlova bila je Argentina koja je slavila rezultatom 97:87.

Srbija, koja je na Mundobasket doputovala kao prvi favorit prema FIBA, od starta nije uspjela da nametne svoju igru i loše je počela. Argentina je odmah napravila seriju od 5:0 i već tada se vidjelo d je pred izabranicima Aleksandra Đorđevića veoma težak zadatak.

Argentinci su vodili od samog početka, a Srbija je samo u dva navrata imala prednost. Prvi put je to bilo na kraju prve četvrtine kada Gudurić pogađa za 22:21. Drugi put Orlovi su došli u prednost na samom startu treće četvrtine kada dolazi do prednosti 68:70.

Oba puta su se Argentinci brzo vratili.

Veliku razliku u meču napravio je šut za tri poena koji je veoma dobro služio Argentince, dok Orlovima to nikako nije išlo. Argentinci su pogodili 12 trojki iz 27 pokušaja, dok su na drugoj strani Srbi pogodili svega osam šuteva za tri poena iz 28 pokušaja.

Najbolji u redovima pobjednika bio je legendarni Skola sa 20 poena (7/13 za dva, 2/5 za tri), uz 5 skokova, Kampaco je zabilježio 18 poena (3/6 za tri) i 12 asistencija, a pratili su ih Garino sa 15, Dek sa 13 i Vidloza sa 11 poena.

U srpskoj ekipi Bogdanović je postigao 21 poen (6/13 za dva, 3/6 za tri), Bjelica 18 (3/10 za dva, 2/7 za tri), Jokić svih 16 (6/9 za dva) u prvom poluvremenu, uz 10 skokova i 5 asistencija, a Lučić 12.

Argentina će u borbi za finale igrati protiv boljeg iz meča SAD - Francuska, dok će Srbija nastaviti takmičenje u borbi za peto mjesto i igraće sa jednom od poraženih ekipa iz pomenutog četvrtfinalnog duela.

Srbiji ostaje nada da se bori za vizu za Olimpijske igre, ali za to joj je potrebno da Amerika porazi Francusku i da Češka izgubi od Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije