Košarka

Bogdanović: Nema lakih mečeva; Mačvan: Drago mi zbog Jovića

Bogdanović: Nema lakih mečeva; Mačvan: Drago mi zbog Jovića
Foto: Ilustracija | Bogdanović: Nema lakih mečeva; Mačvan: Drago mi zbog Jovića

Srpski košarkaši Milan Mačvan, Bogdan Bogdanović i Dragan Milosavljević poručili su da je da je ostvarena velika pobjeda nad Turskom (80:74) u Istanbulu na Evropskom prvenstvu.

"Bilo je baš teško, nikako da prelomimo. Imali smo 13 razlike u prvom djelu, izgubili tri lopte, oni dali tri lopte. Bezveze… Opet imamo lošu zavšnicu, ali nadam se da smo naučili nešto. Dobro je da smo pobjedili, sada želimo da se odmorimo i spremimo za duel sa Velikom Britanijom", rekao je Bogdanović poslije utakmice.

Šuter Sakramento Kingsa, pred meč sa autsajderom, kazao je da na Evrobasketu nema lakih utakmica.

"U jakoj smo grupi, sigurno najtežoj od svih. I ove dve ekipe koje su navodno autsajderi, videli ste Britance, gube 20 razlike, pa se vrate na minus pet. Imaju kvalitet, pratimo ih sve", naveo je Bogdanović.

Kapiten Milan Mačvan dodao da je ekipa, posle najlošijeg meča ovog ljeta u porazu od Rusije, pokazala da ima karakter.

"Odigrali smo bolje nego protiv Rusije, spremili smo se bolje za utakmicu, za sve njihove kombinacije i odigrali muški. Jako mi je drago da je Jović prelomio utakmicu, odigrao je stvarno hrabro kada je trebalo. On i Bogdan su doneli pobedu, ubacili kad god je trebalo. Zasluženo smo dobili utakmicu", rekao je Mačvan.

Košarkaš Unikahe Dragan Milosavljević bio je zadovoljan partijom celokupnog tima.

"Veoma teška utakmica, velika pobjeda. Od početka smo bili agresivni, svih 40 minuta tako igrali, sa velikom energijom. Pogodili smo i važne trojke, hvatali ključne skokove, a sada bi trebalo samo da se odmorimo i da pružimo maksimum u narednim mecevima", zaključio je Milosavljević.

Utakmica između Srbije i Velike Britanije igra se danas od 16 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije