Košarka

Bogdanović: Teško je, ali ja volim pritisak

Bogdanović: Teško je, ali ja volim pritisak
Foto: Ilustracija | Bogdanović: Teško je, ali ja volim pritisak

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović istakao je za "Eurohoops" da poraz od Gruzije na "Akropolis kupu" u Atini da to nije loše uticalo na ekipu.

"Zato postoje pripremne utakmice. Moramo da otkrijemo šta nije dobro, da igramo bolje u napadu, ali i u odbrani, naročito pred kraj meča", rekao je Bogdanović.

Zbog povreda Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića košarkaš Sakramenta će na Evropskom prvenstvu često biti i u ulozi plejmejkera.

"Teško mi je, ali šta da radimo? Moramo da izvučemo maksimum i damo sve od sebe u svakoj utakmici. Moramo da živimo sa tim. Teško je, ali je normalno, dešava se. I u Feneru sam nekoliko puta igrao na poziciji plejmejkera. Osećam se dobro. Ovo je novi sistem rada za sve nas, pogotovo za neke nove igrače. Moramo da se prilagodimo što pre i uspećemo u tome. Bićemo spremni za početak Evropskog prvenstva", rekao je reprezentativac Srbije.

Poslije pobjede Srbije nad Italijom na pripremnom turniru u Atini, centar srpske reprezentacije Boban Marjanović istakao je da bi Bogdanović mogao da bude lider tima.

"To je neka vrsta pritiska, ali ja volim takav pritisak. To je ono za šta sam naporno radio svih ovih godina. Nikada se nije postavljalo pitanje mog odaziva reprezentaciji. Zdrav sam i imam veliku želju da budem deo nacionalnog tima", zaključio je Bogdanović.

"Orlovi" su na Evrobasketu u grupi sa Belgijom, Turskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

(NN/sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije