Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Crna Gora nejaka za Grčku

Crna Gora nejaka za Grčku
Foto: FIBA | Crna Gora nejaka za Grčku

Košarkaši Grčke ubjedljivo su pobijedili Crnu Goru sa 85:60 u prvom kolu Mundobasketa u Kini.

Grčka je od starta nametnula svoj ritam i jasno je bilo da žele da imaju što više igre u tranziciji kako bi otvarali prostora Janisu Adetokumbu za veliki broj lakih poena.

Igrali su agresivno u odbrani, maksimalno su pritiskali prevodioca lopte i veoma brzo trčali kontre, a iskusni Jorgos Printezis bio je najefikasniji za prvih 20 minuta sa 12 postignutih poena, prenosi "B92".

Crna Gora je promašila veliki broj zicera, doduše više u prvom nego u drugom poluvremenu, u kom se situacija nekako stabilizovala. Grci nisu jurili na koš po svaku cijenu i egal meč u drugom poluvremenu samo je značio da je Grčka slavila sa 25 poena razlike.

Janis Adetukoumbo je na kraju odigrao samo 16 minuta i meč završio sa 10 poena koliko je imao i na poluvremenu, dok je najefikasniji ostao Printezis sa 16 postignutih poena.

Centar Jorgos Papajanis je ubacio 15, uz 9 skokova, a na drugoj strani je najviše poena postigao Nikola Vučević sa 12 poena, dok je uz njega jedini dvocifren bio Petar Popović sa 11 poena.

Crnogorci nisu na najbolji način debitovali na Mundobasketu, a priliku za "popravni" će imati već u utorak kada se sastaju sa Novim Zelandom od 10 časova, dok Grčka istog dana igra protiv Brazila sa početkom od 14 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije