Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Đorđević napušta Srbiju, mijenja ga Kokoškov?

Đorđević napušta Srbiju, mijenja ga Kokoškov?
Foto: N.N. | Đorđević napušta Srbiju, mijenja ga Kokoškov?

Igor Kokoškov mogao bi da naslijedi Aleksandra Đorđevića na mjestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije.

Tako bi današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i posljednja za Đorđevića u ulozi selektora, pišu "Večernje novosti".

List podsjeća da Đorđeviću ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a da će loš plasman na Svjetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i sa zlatnom medaljom, samo učvrstiti njegovo uvjerenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Glavni kandidat, prema saznanjima "Novosti", za novog selektor jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, a koji je upravo u finalu sa Srbijom prije dvije godine u Istanbulu kao selektor sa Slovenijom osvojio tirulu evropskog šampiona.

Đorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra – 2014. na Svjetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Ukoliko Kokoškov bude izabran za selektora Srbije, njegov prvi zadatak biće uvesti reprezentaciju na Olimpijske igre u Tokiju, kroz kvalifkacioni turnir neposredno prije početka glavnog turnira naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije