Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Druga pobjeda Srbije, "pregazili" Filipine

Druga pobjeda Srbije, "pregazili" Filipine
Foto: KSS/Twitter | Druga pobjeda Srbije, "pregazili" Filipine

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobjedu na Mundobasketu uništivši Filipine rezultatom 126:67.

Ovo je bila druga pobjeda Srbije na Svjetskom prvenstvu, poslije trijumfa nad Angolom na startu grupe D.

"Orlovi" su dominirali od početka do kraja, odradivši lakši trening pred duel odluke za prvo mjesto u grupi protiv Italije, u srijedu.

Srbija je meč završila sa nestvarnih 37 asistencija, što je rekord svjetskih prvenstava od kada se meri ta statistika 1994. godine.

Selektor Đorđević je dosta rotirao, počevši sa veoma jakom postavom, da bi kasnije ubacio i Bobana Marjanovića koji nije igrao u prvom poluvremenu.

Bogdanović je fenomenalno počeo treću dionicu - za dva minuta postigao je 9 poena, uz dvije trojke. Marjanović, koji je presjedio prvo poluvrijeme, nije bio dobar na početku poluvremena, ali je zaigrao mnogo bolje nešto kasnije.

Pored Bogdanovića, koji je pogodio novu trojku sredinom 3/4, Nemanja Bjelica je briljirao - pred kraj treće četvrtine imao je 18 poena i 6/6 iz igre.

"Orlovi" su prijetili da obore rekord po visini pobjede na Mundobasketu (+67) jer su pred ulazak u posljednjih deset minuta imali prednost od 99:48.

Filipinci su, kao i u prethodnim četvrtinama, igrali dobro na startu. Smanjili su prednost "orlova", ali su oni novim tajm-autom Đorđevića vratili stvari na svoje.

Milutinov je odlično sarađivao sa Micićem, koji je u posljednjoj dionici zabilježio nekoliko asistencija.

Gudurić je ponovo pokazao da mu fali samopouzdanja i vjere u šut, ali je odlično pokrivao poziciju organizatora igre, što ćemo možda viđati sve više i više tokom prvenstva.

Na kraju, Srbija je zabilježila jedan od najubjedljivijih trijumfa u svojoj istoriji i Filipine poslala na tuširanje sa 59 poena zaostatka.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Bjelica sa 20 poena, a pratio ga je Bogdanović sa 17. Jokić je bio briljantan sa 11 poena i po sedam skokova i asistencija, a dvocifreni su bili i Gudurić (12), Raduljica (13) i Marjanović (10).

Sa druge strane potpuno je podbacio najbolji igrač Filipina Endrej Bleč koji je šutirao 2/10 i imao pet poena. Istakli su se Perez sa 16 i Dalistan sa 15 poena.

Meč za prvo mjesto grupe D između Srbije i Italije igra se u srijedu od 13.30, a Filipinci će se za prestiž trećeg mjesta boriti sa Angolom istog dana od 9.30.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije