Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

FIBA lista: Srbija vodeća, pad Amera i Grka

FIBA lista: Srbija vodeća, pad Amera i Grka
Foto: FIBA.com | FIBA lista: Srbija vodeća, pad Amera i Grka

Završena je prva faza Mundobasketa na kojoj se sada 16 ekipa bori za trofej najboljeg na svijetu, a shodno ostvarenim rezultatima FIBA je objavila najnoviju rang listu favorita.

Zvanično rangiranje vrši se tako što se po napravljenom modelu, a u obzir uzimaju rezultati pripremnih utakmica, povreda košarkaša, kao i rezultata u grupi.

Tako je Srbija, kao i poslije druge i treće liste, i dalje na prvom mjestu, a kao jedan od glavnih aduta Srbije spominje se Bogdan Bogdanović, za kojeg FIBA ističe da je postigao 15 trojki iz 23 pokušaja i poredi ga sa selekcijom Litvanije koja je ukupno na prvenstvu u tri uvodna meča ubacila svega 16 trojki.

Takođe, skok na ovoj listi upisala je i Australija za koju Svjetska kuća košarke smatra da je glavni konkurent da se domogne finala. Sa druge strane, loš meč i produžeci sa Turskom, uticali su da tim SAD padne na 3. poziciju.

Od ostalih selekcija Francuska je četvrta, Španija je na petom mjestu, dok ostala mjesta redom zauzimaju Brazil, Argentina, Litvanija, Grčka, Italija, Poljska, Rusija, Češka, Portoriko, Dominikanska republika i Venecuela.

(Telegraf.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije