Košarka

Francuzi slomili Poljsku, 23 poena Ertela

Francuzi slomili Poljsku, 23 poena Ertela
Foto: Fiba | Francuzi slomili Poljsku, 23 poena Ertela

Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je selekciju Poljske 78:75 (13:20, 13:14, 25:18, 27:23) i tako upisala treći trijumf na Evropskom prvenstvu.

Francuzi su pobjedom u četvrtom kolu grupne faze osigurali svoje mjesto u osmini finala Evropskog prvenstva.

Poljaci su bolje otvorili meč, pogađali su Sokolovski, Vačinski i Ponitka, a vođstvo Poljaka pred sam kraj prve deonice išlo je i do +11.

I u nastavku su Poljaci diktirali ritam i nisu dozvoljavali Francuskoj da realizuje napade.

Ipak, francuski tim je zaigrao mnogo bolje u drugom poluvremenu. Ključnu prednost francuzi su ostvarili krajem treće četvrtine. Pogađali su Ertel, Dijao i De Kolo, pa su Francuzi poslije pola sata igre imali samo pola koša zaostatka.

Francuzi su agresivnijim napadom i većom koncentracijom u defanzivi preokrenuli rezultat početkom posljednje dionice i bez mnogo problema su održavali vođstvo do kraja duela.

Selekciju Francuske je do pobjede predvodio Tomas Ertel sa 23 poena i šest asistencija, dok je među Poljacima briljirao Vačinski sa 15 poena i četiri asistencije.

Francuzi su drugi u grupi A sa tri pobjede i jednim porazom, iza Slovenije koja iz četiri meča ima isto toliko trijumfa.

Poljska je na trećem mjestu sa tri poraza i jednom pobjedom, a prate je Finska, Grčka i Island.

Evropsko prvenstvo na programu je do 17. oktobra, a možete ga pratiti na kanalima Sport kluba, uz određene regionalne restrikcije.

(NN/sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije