Košarka

Grčka stara garda nokautirala Litvaniju

Grčka stara garda nokautirala Litvaniju
Foto: FIBA.com | Grčka stara garda nokautirala Litvaniju

Pobednik je odlučen tri minuta prije kraja kada su Grci uspjeli da odbiju posljednji nalet litvanskog streljačkog voda kojem su se večeras meci zaglavili u cijevima.

Nokaut! Košarkaši Grčke napravili su ozbiljno iznenađenje na Evrobasketu, pošto su u Istanbulu eliminisali Litvaniju u meču osmine finala. Heleni su slavili sa 77:64 u utakmici u kojoj su u jednom trenutku imali i 17 poena prednosti.

Grci su potpuno zasluženo stigli do trijumfa predvođeni nevjerovatno hrabrim i raspoloženim Kostasom Slukasom koji je bio i najbolji strijelac. On je utakmicu završio sa 21 poenom, Janis Burusis dodao je 11, a Nik Kalates još 14 poena. 

U litvanskoj ekipi Mindaugas Kuzminskas je sa 20 poena bio najefikasniji, a Jonas Valančijunas ubacio je 13. 

Pobjednik je odlučen tri minuta prije kraja kada su Grci uspjeli da odbiju poslednji nalet litvanskog streljačkog voda kojem su se večeras meci zaglavili u cijevima.

Posle 63:59, autsajder je napravio seriju od 5:0 zahvaljujući Slukasu i Adetokunbu, a ali-up zakucavanje iskusnog Burusisa samo je uljepšalo ionako divno veče u Istanbulu za navijače grčkog nacionalnog tima.

Koliko je Grčka bila bolja svjedoči i podatak da je Litvanija samo na početku meča imala prednost od 4:0, a sve ostalo je bilo pod njihovom kontrolom.

Protivnik selekcije koju sa klupe predvodi Kostas Misas biće bolji iz duela Hrvatske i Rusije koji je na programu u nedelju.

LITVANIJA - GRČKA 64:77
/17:25, 13:12, 18:24, 16:16/

LITVANIJA: Kalnijetis 11, Juskevičijus, Mačijulis 5, Gecevičijus, Valančijunas 13, Kuzminskas 20, Motijeunas 1, Milaknis, Bendzijus, Grigonis 7, Gudaitis, Ulanovas 7.

GRČKA: Kalates 14, Burusis 11, Slukas 21, Papas 3, Papajanis 4, Printezis 8, Papanikolau 11, Mancaris, Agravanis, Papapetru, Bogris, Adetokunbo 5.

(MozzartSport)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije