Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Italijani "pregazili" Filipine

Italijani "pregazili" Filipine
Foto: FIBA | Italijani "pregazili" Filipine

Košarkaši Italije ubjedljivo su pobijedili Filipine rezultatom 108:62 u prvom meču Svjetskog prvenstva u Kini.

Prva dva susreta grupe D završena su ubjedljivim pobjedama Srbije i Italije, a oba pobjednička tima postigla su preko 100 poena, što nagovještava njihovu dominaciju.

Italijani su u prvoj četvrtini dozvolili Filipincima svega 8 poena, dok su oni postigli 37 i već tada riješili pitanje pobjednika. Italijani su bili bolji i u drugoj i trećoj četvrtini, dok je posljednja završena neriješenim ishodom sa po 23 postignuta poena na obje strane.

U ovom trijumfu istakli su se Luiđi Datome i Amedeo Dela Vale koji su upisali po 17 poena, dok je NBA as Danilo Galinari postigao poen manje i oni su bili jedini dvocifreni igrači Italije, dok su se svi upisali u strijelce.

Što se tiče Filipina, Hajmar Peres i Andrej Blač su sa 15 poena predvodili ekipu, a Blač inače nekadašnji NBA košarkaš, pored 10 uhvaćenih skokova imao je i 9 izubljenih lopti.

U narednom kolu, Filipini će igrati protiv Srbije dok Italija ide na Angolu i ako se "po jutru dan poznaje", Srbija i Italija će se boriti za prvu poziciju grupe D.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije