Košarka

Majkl Džordan će donirati 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma

Majkl Džordan će donirati 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma
Foto: Tanjug/AP | Majkl Džordan će donirati 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma
Fena

Legendarni američki košarkaš Majkl Džordan obećao je donirati 100 miliona dolara organizacijama koje se bore za rasnu ravnopravnost i socijalnu pravdu, a u saopštenju za javnost je izjavio da će on i njegova kompanija "Jordan Brand" distribuisati novac kroz razdoblje od deset godina.

 "Moramo udružiti snage sa zajednicom, vladom i građanskim vođama kako bismo zajedno dugoročno djelovali. Ostalo nam je još mnogo posla kako bismo doista uticali na crnu zajednicu. Prihvatamo našu odgovornost", izjavio je u saopštenju predsjednik "Jordan Brand"a Kreg Vilijams.

Ova inicijativa dolazi u trenutku kad se širom Sjedinjenih Američkih Država i u drugim dijelovima svijeta održavaju protesti, koji su uslijedili nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je 25. maja smrtno stradao tokom privođenja, a smrt je nastupila kao posljedica brutalnog policijskog postupanja.

Majkl Džordan je prije dva dana objavio saopštenje u kojem je izjavio da je "duboko potresen, tužan i jednostavno ljut".

 "Vidim i osjećam svačiju bol, bijes i frustraciju. Uz one sam koji prokazuju ukorjenjeni rasizam i nasilje nad obojenim ljudima u ovoj zemlji. Dosta nam je toga", poručio je Džordan, prenosi Hina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije