Košarka

Novo iznenađenje, Njemačka izbacila Francusku

Novo iznenađenje, Njemačka izbacila Francusku
Foto: FIBA.com | Novo iznenađenje, Njemačka izbacila Francusku

Iznenađenje! Francuska je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu u osmini finala. Bolji od Trikolora bili su Nijemci koji su vođeni Šrederom (21p) i Tajsom (22p) stigli do velike pobjede, velikog uspjeha i velikog skalpa - 84:81. Ovo bi u isto vrijeme moglo da znači kraj jedne ere reprezentacije Francuske koju čeka smjena generacija.

Francuzi su bili četvrti favorit da osvoje Evrobasket gledajući nakon grupne faze, ali su Nijemci očigledno mislili drugačije. Odlično su odigrali šuterski poslednju dionicu, dobro su istempirali minute Šrederu, imali više koncentracije u završnici i zasluženo su prošli dalje.

Francuzi su rezultatski ozbiljno podbacili...

Nije ovoga puta za razliku od mnogih bivših sudara bilo velikana Tonija Parkera i Dirka Novickog, ali su Šreder, Dijao, De Kolo i Tajs bili dovoljno raspoloženi da rasplamsaju neizvjesnu borbu za četvrtfinale.

Francuzi su tokom većeg dijela meča imali prednost. Dobro su raspoređivali poene, svi su učestvovali u građenju akcija, a na drugoj strani su igrali gvozdenu odbranu tako da su se Nijemci baš mučili u napadu.

Tokom treće dionice Nijemci su uspjeli da uhvate priključak, a posebno je u tom dijelu igre bilo impresivno kako je Tajs posterizovao Borisa Dijaa, a potom kako je Lovernj to vratio Tajsu. Izuzetno atraktivna košarka, NBA košarka se igrala u tim momentima.

Upravo su Tajs i Šreder bili pogonsko gorivo za ekipu Krisa Fleminga, a Francuzi su se više oslanjali na timsku odbranu i spuštanje lopte pod koš. A pravili su probleme Pancerima i šutem iz daljine.

Potom je u poslednjoj četvrtini počelo pesničenje bez garda, ko koga "napuca", Nijemci su pogađali trojke kao "blesavi", igralo se koš za koš, a na kraju se ispostavilo da su se u toj igri mnogo bolje snašli i dočepali se četvrtfinala.

Nijemci čekaju boljeg iz duela Turska - Španija.

EVROBASKET - OSMINA FINALA

NEMAČKA - FRANCUSKA
Istanbul

Njemačka: Lo, Vojtman, Štajger, Tada, Tajs, Bencing, Šreder, Akpinar, Bartel, Timan, Hekman, Hartenštajn

Francuska: Serafan, Ertel, Dio, Lovernj, Furnije, De Kolo, Dijao, Vesterman, Porije, Labejri, Tupan, Džekson

(MozzartSport)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije