Košarka

Petrović: Hrvatska je igrom protiv Španije pokazala da može do medalje

Petrović: Hrvatska je igrom protiv Španije pokazala da može do medalje
Foto: Screenshot | Petrović: Hrvatska je igrom protiv Španije pokazala da može do medalje

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske, Aco Petrović je nakon pobjede protiv Češke sa 107:69 u posljednjoj utakmici prve faze Evrobasketa rekao novinarima da je njegova ekipa pokazala protiv Španije da, kako je kazao, može igrati za medalju.

"Zadovoljan sam iz nekoliko razloga, prvo zbog pobjede, a drugo jer smo izbjegli povrede. Odmorili smo neke važne igrače poput Marka Tomasa koji će imati veliku ulogu u Istanbulu", rekao je Petrović.

Naglasio je da je vrlo zadovoljan da je Hrvatska pobijedila u svim važnijim utakmicama grupne faze takmičenja.

"Dobili smo sve utakmice koje smo trebali dobiti. Pokazali smo protiv Španije da možemo igrati za medalju. Treba vidjeti koga će nam utakmica Letonija - Turska donijeti za protivnika, Rusiju ili Tursku", kazao je Petrović.

Na pitanje o tome koju reprezentaciju želi u osmini finala, Rusiju ili Tursku, istakao je da je sretan što je izbjegao Latviju.

"Sve ovisi o utakmici Turske i Letonije. Protiv Letonije ne možemo igrati, neće nam biti lako u svakom slučaju. Iskreno, samo ne želim igrati protiv Letonije, oni su neobična ekipa, ne znam kako bi to izgledalo. Vidjet ćemo večeras, ali bit ćemo spremni za bilo kojeg protivnika", rekao je selektor Hrvatske.

Hrvatska je u posljednjoj utakmici grupne faze Evrobasketa savladala Češku sa 107:69 i upisala četvrtu pobjedu. Sada čeka rasplet u grupi "D" kako bi saznala protiv kojeg će igrati u osmini finala, Rusije ili Turske. U četvrtfinalu će, ako prođe, Hrvatska igrati protiv pobjednika duela Grčka-Litvanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije