Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Sale otkazao trening, igrači se oporavljaju u teretani

Sale otkazao trening, igrači se oporavljaju u teretani
Foto: Tanjug | Sale otkazao trening, igrači se oporavljaju u teretani

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Argentine u četvrtfinalu 97:87, pa će se u nastavku Mundobasketa boriti za 5. mjesto i olimpijsku vizu.

Težak je bio poraz od popularnih Gaučosa koji su Srbiju "načetu" u meču sa Španijom dodatno dokusurili, i nanijeli joj jedan od težih poraza posljednjih godina. Eliminaciju sa prvenstva na kojem su svi, i navijači i igrači, očekivali zlato, moraju kako znaju i umiju da zaborave i oporave se za naredni, ispostaviće se najbitniji meč na prvenstvu.

Svjestan je toga i selektor Đorđević, koji je, shodno okolnostima odlučio da njegovi košarkaši odrade samo trening u teretani, bez treninga u hali.

Naime, baš kao i prije meča sa Argentinom, velika dvorana je zauzeta, jer je ovoga puta na programu četvrtfinale Amerikanaca i Francuza. Tako je procenjeno da je za cijeli tim najbolje da se uradi "trening oporavka", dok je za četvrtak, prije odlučujućeg meča, zakazan jutarnji šuterski trening u velikoj dvorani.

Da podsjetimo, Orlovi će igrati protiv Francuske ili selekcije SAD 12. septembra, a u slučaju pobjede, protiv boljih iz duela poraženih iz sljedećih mečeva: Španija - Poljska i Australija - Češka.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action. na kojem Đorđević govori o porazu od Argentine.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije