Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Selektor Crne Gore: Sudije nam ukrale pobjedu

Selektor Crne Gore: Sudije nam ukrale pobjedu
Foto: FIBA | Selektor Crne Gore: Sudije nam ukrale pobjedu

Crnogorski košarkaši nakon utakmice sa Novim Zelandom osjećaju se kao da im je neko ukrao pobjedu, a ne da su izgubili, kazao je selektor Zvezdan Mitrović

Reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Nanđingu, u drugom kolu Svjetskog prvenstva, od Novog Zelanda 93:83.

Mitrović je nakon meča kazao da je teško komentarisati košarku, navodeći da očekuje da će i sudije snositi odgovornot za dijeljenje pravde.

"Gledao sam na TV drugo poluvrijeme i vidio sa strane sve što se dešavalo - katastrofa. Mi smo izgubili utakmicu, mi snosimo posljedice, ali nadam se da će neko snositi posljedice i za ovakvo suđenje", rekao je Mitrović.

On je krajem druge četvrtine isključen zbog dvije tehničke greške.

"Momci se osjećaju kao da im je neko ukrao pobjedu, a ne da su izgubili. Mi smo mala država, prvi smo put na SP, ali zaslužujemo poštovanje, makar malo poštovanja. Gledao sam mirno drugo poluvrijeme - dobili smo četiri tehničke greške, imali smo nesportske faulove", kazao je Mitrović.

On je čestitao rivalu na pobjedi, navodeći da je utakmica bila dobra, navodeći da su je uništila tri momka. 

"Sudije nisu znale šta da rade, gledaju snimke, ne znaju o čemu se radi. Čestitao sam mom kolegi na pobjedu, Novi Zeland je igrao sjajno, ali trojica sudija su sve upropastila", rekao je Mitrović.

Najefikasniji u porazu od Novog Zelanda, Nikola Ivanović čestitao je rivalu na pobjedi, navodeći da je znao da kazni sve greške crnogorske selekcije u odbrani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije