Košarka

Srbija poslije drame pobijedila Grčku u Atini

Srbija poslije drame pobijedila Grčku u Atini
Foto: KSS | Srbija poslije drame pobijedila Grčku u Atini

Reprezentacije Srbije pobijedila je poslije drame Grčku sa 69:67 u posljednjem meču na "Akropolj kupu".

Izabranici Aleksandra Đorđevića imali su plus 14 na samo tri minuta do kraja, ali su lošom igrom u napadu i prodatim loptama dozvolili Grčkoj da se vrati u meč.

Jorgos Printezis promašio je za pobjedu, a potom i Nik Kalatis za produžetak.

Od starta utakmice viđena je dosta dobra i tečna igra na obe strane, a poslije prvih deset minuta igra Srbija je imala prednost od 21:18.

U drugoj dionici viđena je rezultatska klackalica, pošto su "Orlovi" preko Kuzmića i Milosavljevića pogađali, dok je Grčka na drugoj strani uzvratila preko Slukasa i Mancarisa. Na odmor se otišlo sa rezultatom 38:35 za Srbiju.

Tokom treće dionice viđena je "granitna" odbrana izabranika Aleksandra Đorđevića koji su dozvolili Grcima samo devet poena u četvrtini. Činilo se će posao biti gotov posljednjih deset minuta, pošto je razlika išla i na +14.

Ali, onda je uslijedila očajna igra Srbije i dosta prodatih lopti, što je Grčka iskoristila i preko Papanikolau i Printezisa smanjila na -2, 69:67. Ispostaviće se da je ovo bio i konačan rezultat, pošto prvo Printezis, a potom i Kalatis nisu uspjeli da promijene rezultat na semaforu.

Ovo je bila posljednja pripremna utakmica naše reprezentacije, koja tako trijumfom završava pripreme za Evropsko prvenstvo. "Orlove" sada očekuje povratak u Beograd, odakle će 30. avgusta otputovati u Istanbul.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Dragan Milosavljević sa 17 poena, dok je Bogdan Bogdanović imao učinak od 11 poena i 8 asistencija.

U poraženom sastavu Slukas je imao 15, Burusis 13, a Kalatis 10 poena.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije