Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Srbija poslije produžetka bolja od Grčke

Srbija poslije produžetka bolja od Grčke
Foto: KSS/Facebook | Srbija poslije produžetka bolja od Janisa i Grčke

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Grčku posle produžetka 85:80 , u poslednjem meču na Akropolis kupu.

Izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili su i šestu pobjedu u pripremama za Mundobasket, koji se igra od 31. avgusta do 15. septembra.

Srbija je na ovom meču igrala bez Nikole Jokića, koji je u dogovoru sa selektorom ranije otišao za Beograd, ali će se ubrzo priključiti ekipi.

"Orlovi" su odigrali dobru utakmicu pred punom OAKA arenom, a meč je obilježila teška povreda rezervnog plejmejkera Atineua, kao i luda završnica.

Grčka je vodila tokom 38 minuta, ali je Srbija na krilima Bogdanovića i Bjelice uspela da preokrene. Ipak, onda se desilo nešto neočekivano.

"Orlovi" su imali velikih osam poena prednosti u posljednjem minutu, ali nevjerovatnim spletom okolnosti Grčka je uspjela da dođe do izjednačenja i produžetka.

Micić je promašio dva ključna bacanja, Tanasis Adetokumbo je ubacio trojku za izjednačenje, a Bogdanović nije uspio da donese pobjedu u regularnom delu meča.

Usledili su produžeci u kojima je ključnu ulogu imao Marko Gudurić, koji je u poslednjem minutu uhvatio veoma važnu loptu u napadu, a potom i iznudio faul za tri bacanja.

Gudurić je pogodio sva tri i Srbija je otišla na +5, na 23 sekunde do kraja (80:85). To će se ispostaviti i konačan rezultat, pošto domaći sastav nije uspio da poentira.

Najefikasniji kod Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 28 poena, četiri skoka i četiri asistencije, dok je Bjelica imao dabl-dabl učinak – 18 poena i 14 skokova.

Grčku su predvodili braća Adetokumbo – Janis i Tanasis. MVP NBA lige imao je 20 poena, dok je novi igrač Milvokija ubacio 17.

Srpske košarkaše sada očekuje put u Kinu, gdje će pre početka takmičenja odigrati pripremni turnir protiv Nogo Zelanda, Italije i Francuske.

Svjetsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija igra u grupi sa Angolom, Filipinima i Italijom.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije