Košarka

Srbija ubjedljiva sa Belgijom, čeka pobjedu Letonije

Srbija ubjedljiva sa Belgijom, čeka pobjedu Letonije
Foto: Fiba | Srbija ubedljiva sa Belgijom, čeka pobjedu Letonije

Košarkaši Srbije okončali su prvu fazu na Evrobasketu ubjedljivom pobjedom protiv selekcije Belgije rezultatom 74:54

Ekipa Aleksandra Đorđevića završava sa skorom 4-1 u D grupi i sada čeka pobjedu Letonije nad domaćinom Turskom kako bi osvojila prvo mjesto u grupi, a u suprotnom će u osminu finala sa druge pozicije.

Bez obzira na slabijeg rivala, Srbija je protiv Belgije odigrala najbolji meč na turniru i to raduje pred početak eliminacione faze.

Duel je odlučen početkom druge dionice kada je Srbija brutalnom serijom 20-0 od 20:19 došla do 40:19. U nastavku meča nije bilo opuštanja, pa je ostvarena ubjedljiva pobjeda.

Napokon se razgoropadio Boban Marjanović koji je meč završio sa 22 poena i 7 skokova. Bogdan Bogdanović imao je 15 poena i 9 asistencija, a Mačvan je dodao 10 poena, 4 skoka i 3 asistencije. Na drugoj strani, 12 poena ubacio je Lekomt, a 10 Ervel.

Nije tu stala ekipa Aleksandra Đorđevića koja je veliku seriju produžila na 20-0 odnosno 40:19. Marjanović je dominirao pod košem, Bogdanović je takođe bio dobar, pa je Srbija lako dolazila do poena, a i odbrana je funkcionisala.

Na kraju prvog poluvremena bilo je 42:25 za Srbiju.

Već na poluvremenu je Srbija praktično dobila ovaj meč, ali se nije opustila u trećoj dionici. Štimac i Lučić odradili su dobar posao u tom periodu, pa rezultat nije trpio.

Uz to je odbrana funkcionisala prilično dobro, pa su Belgijanci za 30 minuta ubacili 36 poena – 56:36.

U posljednjoj dionici nije bilo dileme oko pobjednika, ali je Srbija zadržala dovoljnu dozu ozbiljnosti i na kraju je ostvarila najubjedljiviju pobjedu na turniru. 

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije