Košarka

Turci zabranili šajkače na EP

Turci zabranili šajkače na EP
Foto: Ilustracija | Turci zabranili šajkače na EP

Srpskim navijačima ostali su samo lažni brkovi. Najvatrenijim pristalicama srpske košarkaške reprezentacije, čačanskom kvartetu sa potpisom na zastavi “Alvadžinica Solid”, organizator Evropskog prvenstva zabranio je da na utakmicama “orlova” nose šajkače!

- Bez obzira na to što smo na prethodne četiri utakmice na ovaj način donosili sreću srpskim reprezentativcima - kažu za “Novosti” najpoznatiji navijači na Evrobasketu u Turskoj, koje je veoma pogodila zabrana nošenja nacionalnih obilježja na mečevima Srbije.

Zbog sasvim nerazumljive blokade domaćina Evrobasketa, riješili su da se vrate u Srbiju i navijaju u kompletnoj opremi - sa šajkačama na glavama.

- Odlučili smo da drugi dio takmičenja na Evropskom prvenstvu pratimo iz Srbije. Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju po koju smo došli u Tursku. Smatramo da je bolje da završnicu pratimo ispred TV ekrana, ali sa šajkačama, jer mislimo da su one talija našim košarkašima. Naravno, šajkače će ih dočekati na aerodromu - poručuje čačanska navijačka ekipa, jedna od najoriginalnijih u prvoj fazi Evrobasketa.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije