Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

U studiju ESPN zapanjeni poslije: Jokić će biti MVP

U studiju ESPN zapanjeni poslije: Jokić će biti MVP
Foto: Tanjug/AP | U studiju ESPN zapanjeni poslije: Jokić će biti MVP
N.N.

Kasidi Habert, Ramona Šelburn i Rojs Jang, novinar ESPN, bili su zatečeni kada je njihov kolega Bobi Marks rekao da će Nikola Jokić biti MVP sezone 2019/2020.

Dobro poznata lica ESPN razgovarala su u emisiji "The Jump" o tome ko će biti najkorisniji košarkaš naredne takmičarske godine u NBA.

Ramona Šelburn smatra da će to biti Lebron Džejms, Rojs Jang je svoj glas dao Kavaju Lenardu, dok Habert kaže da će Entoni Dejvis biti MVP. Sa druge strane, Marks, čija je specijalnost funkcionisanje "seleri kepa" u NBA, rekao je ime koje se ne nalazi na listu potencijalnih igrača sezone.

"Moj glas ide Nikoli Jokiću, igraču koji uopšte nije na listi", rekao je Marks, na šta su se čuli uzdasi u studiju ESPN.

Marks je potom pojasnio zašto ti misli.

"Kada pogledam na Denver kao ekipu, mislim da će biti dobar tim sljedeće sezone. Imaju naklonjen raspored u novembru i decembru, dosta utakmica kod kuće. Izbiće na vrh Zapada, nešto slično što se desilo sa Janisom i Milvokijem prošle sezone", rekao je Marks.

Bobi ističe da daje prednost Jokiću u odnosu na Adetokumba zbog "supermaks" ugovora, koji očekuje grčkog košarkaša narednog ljeta. Marks smatra da bi to moglo da omete Janisa i da je zbog toga njegov "pik" – Nikola Jokić.

Srpskog košarkaša očekuje Mundobasket u Kini, a poslije toga peta sezona u najjačoj ligi na svijetu. Srbija igra u grupi sa Angolom, Filipinima i Italijom, a Svjetsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 15. septembra.

Podsjećamo, Jokić je prošle sezone bio četvrti u trci za najkorisnijeg košarkaša sezone. (b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije