Košarka

Hrvati se držali, Španija ipak slavila

Hrvati se držali, Španija ipak slavila
Foto: Fiba.com | hrvati se držali, Španija ipak slavila

Košarkaši Španije opravdali su ulogu favorita i u četvrtom meču grupne faze Evrobasketa savladali reprezentaciju Hrvatske rezultatom 79:73.

Utakmica 4. kola Grupe C između selekcija Hrvatske i Španije sa pravom je proglašena derbi susretom pošto su dvije reprezentacije u direktnom okršaju odlučivale o tome ko će sa pozicije C1 u dalji tok takmičenja.

Španci su u meč ušli kao apsolutni favoriti, međutim "Kockasti" su od starta meča pokazali da im neće biti lako kao u prve tri utakmice u grupi.

Heroj Španije bio je Pau Gasol, ne zbog fenomenalne partije, već zbog poteza u završnici utakmice. Šarić je vukao Hrvate tokom cijelog meča, ali je u posljednjem minutu Bogdanović preuzeo stvari u svoje ruke.

Najefikasniji u sastavu "Crvene furije" bio je Riki Rubio sa 13 poena, dok su još trojica igrača bila dvocifrena. Pau Gasol je ubacio 11, San Emetrio 12, kao i Ćaćo Rodriges.

U poraženom sastavu odličan meč odigrao Dario Šarić koji je imao impresivan učinak – 18 poena, 13 skokova i pet asistencija. Bojan Bogdanović meč je završio sa 15 poena, uz šut iz igre 6 od 16.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije