Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

Ðorđević pred Argentinu: Najvažnija utakmica

Ðorđević pred Argentinu: Najvažnija utakmica
Foto: Tanjug/AP | Ðorđević pred Argentinu: Najvažnija utakmica

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, pred sutrašnji meč sa Argentinom u četvfinalu Svjetskog prvenstva u Kini, rekao je da je njihov rival igra lijepu košarku i da njegovi košarkaši moraju da uđu mirno u meč.

"Reprezentacija koja je pobedila sve ekipe. Igraju lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije, Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima. Vildosa unosi ekstra energiju, odličan je u tranziciji napadačkoj. Slična utakmica nas čeka kao što je bila", rekao je Ðorđević na konferenciji za medije.

"Sada ćemo pogledati utakmicu sa Španijom, šta nismo dobro radili. Posle nekog pregleda utakmice pojavile su se razne stvari, neke situacije koje nismo videli, sudijske odluke. Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću, videlo se i na terenu, posle slike i videa, nemoguće je da se to ne sudi takvom igracu. Očigledno je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati. Da težimo našoj igri. Iskoristili smo dobro prednost ispod koša, treća četvrtina je obeležena brejkom u prvih pet minuta, posle smo se vratili, odigrali sa energijom“, rekao je Đorđević i dodao da ekipa zna šta treba u ovakvim situacijama.

"Moramo da potpuno mirno uđemo u sledeću utakmicu. Na meni je da ohrabrim, da iz pozitive ponovo tražimo snagu. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznacajnija utakmica na šampionatu".

On se osvrnuo i na situaciju da ekipa ponovo neće trenirati danas u dvorani.

"Radili smo trening koji nam je potreban, oporavak fizički, u teretani. Momci su uradili dobar trening, video analizu. Stigli smo oko dva, imali smo dosta dobro posle aviona, ustali u 6.15. Nije lako. Komentarišemo sa svima. Čudno za jedno ovako veliko takmičenje, ali to je što je", zaključio je Ðorđević.

Srbija i Argentina sutra od 13 sati igraju meč za plasman u polufinale Mundobasketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije