Sportovi na vodi

Plivačica se onesvijestila i potonula, herojski potez trenera

Plivačica se onesvijestila i potonula, herojski potez trenera
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay | Plivačica se onesvijestila i potonula na dno bazena, herojski potez trenera

Američka plivačica Anita Alvarez onesvijestila se tokom nastupa i potonula je na dno bazena, ali je njen trener Andrea Fuentes reagovala ekspreno.

Naime, tokom takmičenja u sinhronom plivanju Andrea je izgubila svijest i počela da tone. U tom momentu je Andrea odreagovala, izvukla je. Ljekari su bili tu, preuzeli su je u besvjesnom stanju, ali je srećom brzo došla do vazduha.

"Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam vidjela da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vijest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro osjeća", rekla je Andrea Fuentes za špansku "Marku".

"Naš sport nije različitih od ostalih, samo je u bazenu. Idemo do limita i nekada ga otkrijemo. Nekada zaboravljamo da se ovo dešava. Maraton, biciklizam, svuda smo vidjeli slične scene u kojima se sportisti trude, nekada ne uspiju, a nekada im je potrebna i pomoć.

Američki tim je kasnije saopštio da ovo nije prvi put da se to dešava Aniti, jer se nešto slično dogodilo prošle godine tokom kvalifikacionih treninga na jednom od takmičenja. Ona je sada van životne opasnosti i narednih dana će uraditi niz ispitivanja kako bi se utvrdilo zašto joj se ovo dogodilo u dva navrata tokom godinu dana.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije