Podcast “Aktuelno”

Stevo Grabovac u podcastu "Aktuelno": Ne zanima me politika, želim samo da se bavim književnošću

BANJALUKA - Stevo Grabovac, sedamdeseti dobitnik NIN-ove nagrade, danas je bio gost podcasta "Aktuelno" "Nezavisnih novina" i tom prilikom govorio o svom književnom radu, počevši od 2007. godine kada je objavio prvu zbirku poezije "Stanica nepostojećih vozova", sve do aktuelne pompe u kojoj se našao zahvaljujući prestižnom književnom priznanju.

Danijela Milekić u podcastu „Nezavisnih“: Samopregled dojki zanemaren u praksi (VIDEO)

S obzirom da je oktobar Međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke, u podcastu „Aktuelno“, razgovarali smo sa Danijelom Milekić, specijalistom radiologije iz Dijagnostičkog centra „Lenus“ u Banjaluci.

Borislav Vukojević u podcastu "Nezavisnih": Umjetna inteligencija nam treba biti sluga, rob

Problem se javlja kada ChatGPT krenemo da koristimo za ono što ne znamo. Dok ga koristimo za ono što znamo, da nam pomogne da budemo produktivniji, brži, da nešto lakše završimo, to je onda prava sinteza ljudskosti i mašine, ispričao je u podcastu "Nezavisnih novina" Borislav Vukojević, viši asistent na Studijskom programu za novinarstvo i komunikologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Miloš Grujić u podcastu "Nezavisnih": O finansijama djeca treba da uče još u osnovnoj školi

Ekonomista Miloš Grujić, direktor PREFa (Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom) iz Banjaluke u podcastu "Nezavisnih" i Nes radija kazao je da mladima nedostaje znanja o ličnim finansijama, finansijske pismenosti, i kad završe školovanje i počnu da dobijaju platu ne znaju kako da raspolažu njom.