Hrana i piće

4 namirnice zbog kojih ćete se ojsećati gladnije

4 namirnice zbog kojih ćete se ojsećati gladnije
Foto: sstoyanov/Pixabay | 4 namirnice zbog kojih ćete se ojsećati gladnije
N.N.

Izbor namirnica, odnosno jela, prilično je veliki i u toku dana doslovno možemo da biramo šta ćemo sve jesti. Međutim, potrebno je da, pri njihovom odabiru, budete pametni.

Svi znamo da postoji zdrava i da postoji nezdrava hrana. Međutim, da li ste znali da postoji i hrana koja nas samo prividno zasiti?

Takvu hranu bi bilo dobro da izbjegavate u širokom luku, jer osim što je često nije nutritivno uravnotežena, najčešće je i prepuna šećera i masti, odnosno, uglavnom je i nezdrava.

Pored toga, takva hrana ne hrani naše tijelo i ne daje mu potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Štaviše, vrlo lako negativno može da se odrazi i na vašu liniju, odnosno da učini da se ugojite.

1. Brza hrana

Brza hrana je prepuna šećera, soli, bijelog brašna i masti, a sve to vrlo često dovodi do dehidratacije i osjećaja gladi.

2. Pahuljice

Pahuljice koje dosta ljudi konzumira za doručak prepune su šećera, a sadrže veoma malo vlakana, što povećava apetit i umor tokom cijelog dana.

3. Grickalice

Skoro sve grickalice su veoma slane i naglo podižu inzulin u krvi, a zatom ga ubrzano spuštaju, što dovodi do osećaja gladi.

4. Alkohol

Alkoholna pića remete funkcionisanje leptina, odnosno hormona koji je odgovoran za regulaciju gladi.

(24sedam)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije