Hrana i piće

4 namirnice zbog kojih ćete se ojsećati gladnije

4 namirnice zbog kojih ćete se ojsećati gladnije
Foto: sstoyanov/Pixabay | 4 namirnice zbog kojih ćete se ojsećati gladnije

Izbor namirnica, odnosno jela, prilično je veliki i u toku dana doslovno možemo da biramo šta ćemo sve jesti. Međutim, potrebno je da, pri njihovom odabiru, budete pametni.

Svi znamo da postoji zdrava i da postoji nezdrava hrana. Međutim, da li ste znali da postoji i hrana koja nas samo prividno zasiti?

Takvu hranu bi bilo dobro da izbjegavate u širokom luku, jer osim što je često nije nutritivno uravnotežena, najčešće je i prepuna šećera i masti, odnosno, uglavnom je i nezdrava.

Pored toga, takva hrana ne hrani naše tijelo i ne daje mu potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Štaviše, vrlo lako negativno može da se odrazi i na vašu liniju, odnosno da učini da se ugojite.

1. Brza hrana

Brza hrana je prepuna šećera, soli, bijelog brašna i masti, a sve to vrlo često dovodi do dehidratacije i osjećaja gladi.

2. Pahuljice

Pahuljice koje dosta ljudi konzumira za doručak prepune su šećera, a sadrže veoma malo vlakana, što povećava apetit i umor tokom cijelog dana.

3. Grickalice

Skoro sve grickalice su veoma slane i naglo podižu inzulin u krvi, a zatom ga ubrzano spuštaju, što dovodi do osećaja gladi.

4. Alkohol

Alkoholna pića remete funkcionisanje leptina, odnosno hormona koji je odgovoran za regulaciju gladi.

(24sedam)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije