Putovanje

Evropski Bali na najneočekivanijem mjestu na Balkanu

Evropski Bali na najneočekivanijem mjestu na Balkanu
Foto: Printscreen/Instagram | Evropski Bali na najneočekivanijem mjestu na Balkanu (FOTO, VIDEO)

Dermi je grad na obali Jonskog mora i nalazi se na pola puta između Valone i Sarande.

Dok mnogi ljudi hrle na plaže prepune turista u Grčkoj i Italiji, drugi umjesto toga rezervišu putovanje u spektakularni gradić koji je poznat kao jedna od najbolje čuvanih tajni kontinenta.

Skriveni dragulj nalik Baliju zbog svojih kristalno čistih plaža, zapanjujućih pejzaža i luksuznih barova, hotela i restorana postaje sve traženija destinacija.

Dermi se nalazi nešto više od tri sata vožnje južno od Tirane, glavnog grada Albanije, i gradić krasi pet kilometara zadivljujuće obale prepune nevjerovatnih klubova na plaži.

Ono što ne smijete da propustite ovdje jeste uživanje u panoramskom pogledu na svjetlucave vode Jonskog mora u "Sanur Beach Houseu", koji je inspirisan popularnim plažama Balija.

Šetalište pored mora proteže se duž cijele obale u mjestu Dermi, a goste privlači i priroda koja je u okolini grada potpuno očuvana i zanimljiva za istraživanje.

Šta posjetiti?

Osim prelijepih plaža koje su glavno bogatstvo ovog mesta, u blizini se nalaze i razne turističke atrakcije. Dermi može biti zanimljiv ukoliko želite da posjetite interesantne manastire, poput Manastira Svetog Teodora, ali i prirodnih ljepota poput Piratske pećine.

Takođe, ne bi trebalo da se zaobiđe ni zaliv Đipe, u kome možete šetati kroz kanjon dug oko 4 kilometra i obići vodopad Petasma visok čak 75 metara.

Kako doći?

Do samog mjesta Dermi možete doći kolima, autobusom ili avionom preko Tirane ili Krfa. Osim brodovima, u Dermi možete doći i lokalnim autobusima iz Sarande i Himare. Od Tirane u Dermi možete doći i Riviera Busom, koji nudi onlajn kupovinu karata i rezervacije platnim karticama, prenosi b92.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije