Zdravlje

Drugi "Lotus Joga Fest": Vlašić kao polazna tačka do zdravlja i mira

Drugi "Lotus Joga Fest": Vlašić kao polazna tačka do zdravlja i mira
Foto: N.N. | Drugi "Lotus Joga Fest": Vlašić kao polazna tačka do zdravlja i mira

Joga nije čudo koje će u kratko vrijeme preobraziti vaše tijelo u sliku savršenstva.

Ona će vam pokazati da vaše tijelo već jeste čudo unutrašnje ljepote. Vježbanjem joge počinjete osjećati šta sve vaše tijelo može. Poštovaćete ga i voljeti zbog svega toga. Počinjete shvatati da nije važno kako tijelo izgleda, dokle god je zdravo - ono je prekrasno.

Svoditi, međutim, jogu na samo dva aspekta - vježbe i meditaciju, jednako je pogrešno kao kad biste, recimo, za medicinu tvrdili da je nauka koja vas uči kako popiti aspirin.

Kako joga ne bi spala samo na četiri slova svoga imena, proteklog vikenda na Vlašiću je održano drugo izdanje "Lotus Joga Festa", trodnevnog festivala joge i zdravog načina života.

Svi učesnici imali su priliku prisustvovati na više od dvadeset časova joge i popratnih aktivnosti poput intuitivnog plesa, meditativnih izleta i šamanskih performansa, a časove su vodili učitelji iz cijele BiH.

"Uspjeli smo u svojoj namjeri da unaprijedimo formulu 'Lotus Joga Festa' i realizujemo još veće i sadržajnije izdanje festivala. Već sada možemo govoriti o brendu 'Lotus Joga Festa' i njegovom značaju za turizam Vlašića. Ugodno smo iznenađeni uistinu velikom medijskom zainteresiranošću, kao i posjetama medijskih ekipa iz redakcija širom Bosne i Hercegovine", izjavio je Srđan Duletić iz organizacije "Lotus Joga Festa".

Učesnice i učesnici su bili smješteni zajedno sa učiteljicama i učiteljima u hotelu "Sunce" Vlašić. Razlog tome je, kako Duletić navodi, želja da se kroz blisku komunikaciju i razmjenu iskustava ostvari snažna kohezija između svih učesnika.

"Cilj nam je ojačati zajednicu i širiti ideju o blagotvornosti joge. Joga ne treba ostati aktivnost kojom se bavimo jednom godišnje na Vlašiću, već Vlašić treba biti polazna tačka iz koje će zaljubljenici u jogu djelovati u svojim lokalnim zajednicama", izjavio je Duletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije