Život

Pratite nas na Google news

Banjalučanin simbolično "sahranio" koronu

Banjalučanin simbolično "sahranio" koronu
Foto: Srna | Banjalučanin simbolično "sahranio" koronu
Srna

BANJALUKA - Samouki banjalučki vajar Stevo Selak napravio je svojevrsni nadgrobni spomenik virusu korona u znak pobjede nad tom pošasti, a ljudima je poručio da nema čega da se plaše, ako u duhovnom i fizičkom smislu budu jačali sebe i svoj imunitet i pridržavali se preventivnih mjera.

Selak smatra da su zdravstvene mjere korisne, posebno kada je riječ o držanju distance i smanjivanju socijalnih kontakata i okupljanja.

"Treba ih ispoštovati i može se izdržati taj jedan mjesec dok se stanje ne smiri. Eto, ja sam za ovo vrijeme prvi put posijao baštu, pravio neke nove kipove, vozio bicikl, pisao, kopao kanal... I porodične veze sam učvrstio, jer smo više sa djecom", kaže Selak, te navodi da je napravio prvi spomenik koroni u svijetu i tako virus simbolično "sahranio". Pojašnjava da je to učinio od vajarskog gipsa nanesenog na zavarenu metalnu konstrukciju, a onda je sve oblikovao.

Spomenik virusu, koji je postavljen u Selakovom dvorištu na Paprikovcu, privlači pažnju prolaznika.

"Kod gotovo svakog prolaznika, koji ga uoči, pojavi se osmijeh na licu, što mi je i bio cilj. Nije da se toga iko plaši", naglašava Stevo.

On kaže da nema strah od korone, pogotovo jer je preživio tri kliničke smrti i dva tumora na unutrašnjim organima, o čemu je napisao "Knjigu" života" u kojoj je naveo da se smrti ne treba plašiti, jer je duša vječna.

"Blizu 'korona spomenika' je kip Isusa, koji se moli, i to je neka univerzalna poruka. Svi znaju da se Hristos ničeg ne plaši, pogotovo nekog virusa. Čovjek koji iskreno vjeruje u Isusa i u vaskrsenje, te poštuje Boga, nema strah", tvrdi Selak.

On dodaje da je situacija u vezi sa korona virusom zaustavila globalizam i ojačala suverenost mnogih država, među kojima je i RS.

Selak kaže da je zbog virusa manje zagađivanja prirodne sredine i više ekonomskih problema, ali da ne treba dozvoliti da korona nekim lošim ljudima postane izgovor za neke loše poteze. Ovaj Banjalučanin pravio je proteklih godina kipove Vladimira Putina, predsjednika Rusije i Donalda Trampa, predsjednika SAD, čime je izazvao pažnju regionalne javnosti, nedavno je izvajao i lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije