Život

Da li usamljenost skraćuje život ili ne?

Da li usamljenost skraćuje život ili ne?
Foto: Ilustracija | Da li usamljenost skraćuje život ili ne?

Nakon više istraživanja, naučnici su došli do zaključka da usamljenost na specifičan način utiče na naš organizam i pokreće određene procese u našem tijelu koji mogu povećati šanse da obolimo od nekih bolesti.

Neka od novih istraživanja su pokazala na koji način usamljenost utiče na naše zdravlje. Naime, usamljenost utiče a razvoj bijelih krvnih zrnaca, čime se urušava naš imuni sistem, a prirodna borba protiv bolest zakazuje, prenosi ddl.rs.

Slabiji imunitet dovodi do toga da lakše podlegnemo upalama i oboljevanju od različitih bolesti, a kada su starije osobe u pitanju – usamljenost može prouzrokovati niz fizičkih i mentalnih poremećaja.

Kada smo u društvu i kada smo socijalni, kada razgovaramo i dijelom svoja znanja i razmišljanja, tada imamo priliku da svoje probleme podijelimo sa drugima, da radimo na sebi, a i više razmišljamo – što sve zajedno čini da se naš organizam bori sa svim što ga ugrožava.

Dovoljno je samo da nam nedostaje društvo i neko sa kim bismo dijelili svakodnevicu i da naše tijelo nema taj podsticaj da se bori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije