Život

Italijanki (106) ugrađen pejsmejker, tokom operacije doktoru ispričala svoj "vijek života"

Italijanki (106) ugrađen pejsmejker, tokom operacije doktoru ispričala svoj "vijek života"
Foto: Screenshot/Pexels/Ilusatracija | Italijanki (106) ugrađen pejsmejker, tokom operacije doktoru ispričala svoj "vijek života"

FERARA - Italijanki staroj 106 godina uspješno je ugrađen pejsmejker, a ona je tokom operacije pod lokalnom anestezijom doktorima i medicinskim sestrama pričala o svom životu, piše Ansa.

Intervenciju je predvodio tim šefa kardiologije bolnice u mjestu Ćento, Bjađa Sasonija, a on je istakao da je 106-godišnja Aide Borgati ''izuzetno svjesna'' i ''netaknutog mentalnog stanja''.

''Njen živahni um i jasnoća misli i sjećanja su zaista impresivni. Tokom operacije razgovarali smo o početku njenog života 1918, tokom Prvog svetskog rata. Za mene je to bilo kao da otvaram istorijsku knjigu, budući da sam zaljubljenik u italijansku istoriju 20. vijeka'', rekao je doktor Sasone.

On je dodao da, iako je i prije radio sa dosta starijim pacijentima, oni u 107. godini života su rjeđi, a Sasone i Borgati su se pozdravili uz nadu da će se vidjeti za 10 godina na zamjeni pejsmejkera, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije