Život

Nakon tridesete počnemo ličiti na naše roditelje

Nakon tridesete počnemo ličiti na naše roditelje
Foto: N.N. | Nakon tridesete počnemo ličiti na naše roditelje

Prema najnovijem istraživanju klinike "Harley Street", kćerke počinju usvajati iste stavove kao i njihove majke u prvih nekoliko godina nakon što dobiju djecu. S obzirom da je prosječna dob u kojoj žena dobije dijete u zapadnom svijetu 30,5 godina, logično je da se u svoju mamu pretvori oko 33,5 godina.

Ispitanice obuhvaćene ovim istraživanjem i same su priznale da su se u ranim tridesetima počele ponašati više poput svojih majki, za razliku od buntovnih dvadesetih godina kad su češće odbijale majčine savjete. Stručnjaci kažu da su rani znaci takvog ponašanja gledanje istih TV emisija i započinjanje istih ili sličnih hobija kakav su imale njihove mame.

No, ta promjena nije vidljiva samo kod žena jer se i muškarci u sličnoj dobi počnu pretvarati u svije očeve što se ponajprije očituje u zauzimanju istih ili sličnih političkih stavova i uživanju u sličnoj muzici.

Tokom istraživanja, doktor Huan De Silva iz klinike "Harley Street" razgovarao je s više od 2.000 ljudi.

"Svi ćemo se u nekom trenutku u našem životu ‘pretvoriti’ u naše roditelje. To je neizbježan dio odrastanja, no neki taj trenutak pokušavaju odgoditi što je duže moguće”, kaže De Silva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije