Život

Pratite nas na Google news

Vjenčanje u doba korone u potpuno praznom Zadru

Vjenčanje u doba korone u potpuno praznom Zadru
Foto: Pixabay/Ilustracija | Vjenčanje u doba korone u potpuno praznom Zadru
Tanjug

Ana Raonić (djevojački Škoda), inženjer agroekonomije i njen suprug Dean, profesor matematike i fizike, vjenčali su se u potpuno praznom Zadru, prema ranije zakazanom datumu, a fotografije tog događaja postale su ubrzo viralne na društvenim mrežama.

"Čuli ste za onaj, nekima romantični, nekima pretjeran izraz, 'ljubav u doba korone'? Ana i Dean u roku od 24 sata postali su simbol toga", piše splitska Slobodna Dalmacija.

Ana i Dean su se vjenčali 21. marta, a 10 dana prije svadbe sve je, kažu, još teklo prema planu.

A plan je bio:

"Veseli gosti, roditelji, braća i sestra, mi spremni i u iščekivanju veselog pira. Vjenčanica je skrojena, kolači u procesu izrade, odijelo na vješalici, cilinder spreman. Jedina neizvjesnost je bila hoće li cvjećarka moći da nabavi željeni đurđevak za svadbeni buket…", ispričao je Dean.

Dalji tok događaja, kažu mladenci, znate otprilike i sami.

"Čini se da je prošlo u hipu, pojava korona virusa u Evropi, alarmantno stanje u Italiji, restrikcije i kod nas. Zatvaranje u kuće, ograničavanje kretanja, sve se dogodilo dok smo shvatili šta se događa", pričaju mladenci.

Da ironija bude veća, dan vjenčanja, 21. mart, bio je i Anin rođendan.

Ona otkriva u šali da je znala da kaže da će rođendan proslaviti s velikim brojem zvanica, a usput će se i udati.

Umjesto toga na vjenčanje su otišli poštujući sve preporuke predviđene za sprečavanje širenja virusa korona.

Prijavili su se, kažu, dežurnim službama i policiji i samo s roditeljima i kumovima, i to na propisanom odstojanju, u nekoliko grupa po dvoje, otišli su do matičara.

Ali samom vjenčanju prisustvovali su osim mladenaca, samo matičarka i kumovi.

"Poslužilo nas je prekrasno vrijeme, pa smo odlučili to da iskoristimo. Kako je fotograf Antonio Miše bio uz nas, prošetali smo gradom i uradili uistinu nekoliko fotografija, nama za uspomenu", priča Ana koja nije očekivala da će i fotografisaje biti pod nadzorom.

Svoje skromno, malo vjenčanje, pamtiće Ana i Dean cijelog života.

Tužni su jer vjenčanju nisu prisustvovali njihovi roditelji.

"Definitivno je bilo neobično zbog zaštitnih mjera odstojanja, maski i rukavica. Ali bilo je intimno, romantično i svečano…", ispričali su mladenci za splitsku Slobodnu Dalmaciju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije