Svijet životinja

Djetlić u zidove kuće smjestio ogromnu količinu žira (FOTO)

Djetlić u zidove kuće smjestio ogromnu količinu žira (FOTO)
Foto: Pixabay | Djetlić u zidove kuće smjestio ogromnu količinu žira (FOTO)
N.N.

​Kompanija za suzbijanje štetočina nedavno je prijavila jedan od najneobičnijih slučajeva koje je imala - djetlića koji je napunio zidove kuće ogormnom količinom žira.

Nik Kastro vlasnik kalifornijske kompanije za suzbijanje štetočina u Kaliforniji, mislio je da je sve vidio u svojih 20 i više godina poslovanja, ali čak i on je bio šokiran jednim od njegovih najnovijih otkrića.

Prošlog mjeseca, kalifornijska porodica je naručila Kastra da popravi "rad" upornog djetlića koji je stalno kljucao rupe u spoljnim zidovima njihove kuće puneći ih žirom.

Djetlić nije računao na prazan prostor između slojeva zidova, tako da žir koji je stalno unosio nije ostao na mjestu; umjesto toga, padali su na dno zidova i na kraju su počeli da izlaze iz raznih otvora unutra.

Nik je znao da će pronaći nekoliko žira ako dovoljno dobro potraži, ali ni blizu ogromne gomile sa kojom je završio. Najprje je stručnjak za deratizaciju pregledao spoljašnjost kuće i potvrdio da je ovo djelo neumornog veoma "zaposlenog" vrijednog djetlića.

Zidovi kuće su bili "potpuno uništeni", sa desetinama rupa a ako to nije bila dovoljna potvrda, Kastro i njegov tim su zapravo vidjeli pticu to jest, djetlića kako stavlja još žireva u rupe dok su oni još bili tamo.

Kada su stručnjaci za kontrolu štetočina počeli da prave rupe u unutrašnjim zidovima kuće, ogromne količine žira su počele da se "izlivaju iz zidova".

Na kraju su napunili osam velikih vreća za smeće sa oko 317 kilograma žira koji su izvukli iz zidova kuće domaćina.

"Žirvi su samo su nadolazili, bez prestanka. Mislilo se da se žir nalazi samo na četvrtini zida. Ispostavilo se da su bili nagomilani visoko do tavana kuće", rekao je Nik Kastro.

"Nestvarno, nikada ranije nisam naišao na ovako nešto", rezimirao je svoje iskustvo sa radom ovog nevjerovatno zaposlenog djetlića rekao je Nik Kastro, prenosi zanimljivostidana.

U slučaju da vam je žao zbog djetlića i sveg truda koji je uložio u svoju ogromnu zalihu žira, bar će vam laknuti kada saznate da ptici nije bilo nikakve štete.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije