Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Harli, pas terapeut u bolnici u Meksiku

Harli, pas terapeut u bolnici u Meksiku
Foto: Screenshot/Youtube | Harli, pas terapeut u bolnici u Meksiku
Beta

Pas Harli u žutim čizmicama, sa naočarima i zaštitnim odelom, svako jutro odlazi u jednu bolnicu u Meksiku sa ulogom da umanji stres osoblju koji ij pacijente sa virusom korona.

Harli, pas rase mops obučen je da bude terapeut, a zajedno sa vlasnicom koja je klinički neuropsiholog Lusijom Ledesmom, svako jutro ide "na posao".

Pas, bež boje, igra se tokom dva sata sa medicinskim osobljem koje se bori protiv virusa, a poslije takve terapije, mnogi ljekari i medicinske sestre se osmjehuju i pored umora.

Doktorka Ledesma, koja Harlija zove svojim "koterapeutom", rekla je da prisustvo psa pomaže u smanjenju psihološkog, afektivnog i psihičkog stresa osoblja koji se suočava sa hitnim slučajevima.

Harli ima tri godine i od 20. novembra dio je osoblja odjeljenja za psihijatriju i neuropsihologiju bolnice u glavnom gradu.

Pored osoblja, Harli inače pitome prirode, brine se i o pacijentima. Njegova vlasnica je rekla da je njegova uloga postala još veća za vrijeme epidemije virusa korona zbog izbjegavanja fizičkog kontakta medju ljudima.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije