Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Moskvu preplavili rakuni

Moskvu preplavili rakuni
Foto: Pixabay | Moskvu preplavili rakuni
N.N.

U posljednje vrijeme u Moskvi je primećena najezda rakuna, u Centru za rehalibilitaciju divljih životinja već ih je 10, izjavio je šef odjeljenja za zaštitu životne sredine tog Centra Sergej Burmistrov.

"Još 2016. godine sam govorio da nas očekuje najezda rakuna. Oni su bili popularni u narodu, bilo ih je u zoološkim vrtovima, a često smo ih viđali u domovima kao kućne ljubimce. Lijepi su, ali u stvari, osim svog izgleda, nemaju čime da se pohvale. Prilično su agresivne životinje i ne mogu se posebno dresirati", rekao je on.

Burmistrov je dodao da zbog svoje fizionomije te životinje imaju pristup svemu u kući, pa lako mogu da izađu kroz otvoren prozor.

"Rakuni su radoznali i zato vole da se penju na drveće, tamo im je prijatno. Penjanje na drveće je njihov omiljen hobi", rekao je šef odjeljenja.

Na društvenim mrežama se pojavio video snimak, na kome je prikazano kako spasioci spuštaju rakuna sa visokog drveta.

Prema njegovim rečima, rakuni potiču iz Amerike, ruska teritorija im nije poznata, ali se u posljednjih deset godina sve češće sreću u šumama na jugu Rusije.

Rusku zimu u šumi rakuni ne mogu da prežive, te zato ove snalažljive životinjice u gradu uvijek pronađu topli podrum u kome mogu da žive.

(novosti.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije