Svijet životinja

Na Mundijalu u Kataru i izbor za Mis kamile (VIDEO)

Na Mundijalu u Kataru i izbor za Mis kamile (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube | Na Mundijalu u Kataru i izbor za Mis kamile (VIDEO)
N.N.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022. održava se u Kataru, najbogatijoj zemlji na svijetu. A bogatašima iz ovog dijela svijeta, (ne)zvanično su dozvoljene ekscentričnosti svake vrste, pa i manifestacija koja se tradicionalno odvija svake godine na ovim prostorima. Iz svih zalivskih država pristižu ljepotice koje se takmiče na aukcijama, trkama i u izboru najbolje u nastupu.

Ovaj događaj poznat je kao Kamel Mazajna ili takmičenje za Mis ljepote, javlja BBC.

Ali, o čemu je riječ?

One su jednogrbe ili sa dvije izbočine na leđima, bjelokože, boje pijeska ili pak crnpuraste; osvajaju titule najbržih, najprirodnijih, najmirnijih ali i najmliječnijih!

Riječ je o kamilama, koje bogatašima sa Istoka znače mnogo više od gomila zlata.

Na takmičenju ljepote, koje organizuje Qatar Camel Mazayen Club, ljepotice se bore za mnoge titule, ali pod određenim uslovima. Osim nadmetanja četvoronožnih dama određenog uzrasta i rase, takmičarke konkurišu i za pobjedu u trkama, davanju mlijeka i drugim propozicijama.

Amal Džaber Al Ahba, predsjednik Mazayen kluba, kaže da je takmičenje u ljepoti izuzetno posećeno i važno, iako se odvija u sjenci Svjetskog prvenstva u fudbalu. Između ostalog, Al Ahba objašnjava koje kvalitet treba da pokažu kamile određene rase. Tako se recimo kod crnih kamila ocjenjuje veličina i položaj ušiju, neke vrste moraju imati veoma skladno tijelo, sa spuštenim ušima, a usta im moraju biti zakrivljena. Osim specifičnog položaja i izgleda ušiju, i kopita kod kamila izuzetno su bitna. Svaki detalj je važan i ne smije biti podvala.

A one su se i te kako dešavale. Tako je prošle godine, na izboru za Mis kamile koje je održano u Saudijskoj Arabiji, sa takmičenja diskvalifikovano čak 40 takmičarki, jer su na izbor za najljepšu stigle uljepšane gel implantima, steroidima i filerima!

Abdula Muhamed Andilo zadužen je za preventivne preglede "takmičarki": nijedna ne može da se priključi koleginicama na "pisti" ukoliko nije podvrgnuta pregledima i higijenskom tretmanu.

Kamile ljepotice nagrađene su zanimljivim ukrasima, a njihovi vlasnici dobili su čekove sa pozamašnim novčanim iznosima.

Kako izgledaju sekvence sa Izbora za Mis kamile pogledajte u sljedećem snimku:

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije