Svijet životinja

Napušteni pas u Kini kupljen na aukciji za 25 hiljada dolara

Napušteni pas u Kini kupljen na aukciji za 25 hiljada dolara
Foto: Print Screen/Twitter | Napušteni pas u Kini kupljen na aukciji za 25 hiljada dolara
N.N.

​Na maratonskoj onlajn aukciji, napušteni pas koji je postao internet senzacija u Kini prodat je za 160.000 juana (25.000 dolara).

Osmogodišnji pas rase šiba inu po imenu Deng Deng prodat je na aukciji koju je pokrenuo sud u Pekingu za 320 puta veću sumu od početne tražene cijene, navodi se u podacima aukcijske platforme koja pripada gigantu e-trgovine "Alibaba" koja omogućava striminge uživo.

Aukcija je trajala 29 sati, a privukla je 480 ponuđača i imala je više od 165.000 pregleda. Na sajtu se ne navodi ko je kupac.

 

Deng Deng je postao miljenik kineske javnosti 2018. godine kada su lokalne novine objavile da ga je vlasnik ostavio u školi za kućne ljubimce uz neplaćene naknade. Sud je tada pristao da psa proda na aukciji u ime škole, u kojoj Deng Deng živi.

Inače, aukcijske internet prodaje koje se prenose uživo postale su veoma popularne tokom pandemije jer su kineski potrošači ostajali u kućama zbog drakonskih kontrolnih mjera koje je vlada koristila radi suzbijanja epidemije.

Prošlog mjeseca, na primjer, Li Đaci poznat kao kineski "kralj karmina", prodao je prvog dana "Alibabinog" godišnjeg festivala kupovine robu u vrijednosti od 1,9 milijardi dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije