Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Novo istraživanje: Srce psa kuca brže kad mu vlasnik kaže da ga voli

Novo istraživanje: Srce psa kuca brže kad mu vlasnik kaže da ga voli
Foto: Image by Free-Photos from Pixabay | Novo istraživanje: Srce psa kuca brže kad mu vlasnik kaže da ga voli
N.N.

Jeste li se ikad zapitali koliko vas pas zaista voli? Rezultati novog istraživanja koje je proveo Canine Cottages su pokazali da srce psa kuca za 46 odsto brže kada mu vlasnik kaže da ga voli.

U istraživanju su učestvovala četiri mladunca koja su nosila posebne ogrlice za praćenje otkucaja srca kako bi se pokazalo šta ih uzbuđuje u interakciji s njihovim vlasnicima.

Kombinujući podatke o praćenju srčanog ritma od četiri psa tokom sedam dana, njihov prosječni puls bio je 67 otkucaja u minutu, ali kad su im vlasnici rekli "volim te", broj otkucaja srca im je naglo porastao za 46 odsto do 98 otkucaja u minutu, piše "People".

Istraživanje je takođe pokazalo jednu stvar koja smiruje otkucaje srca psa, a to je maženje.

Prema studiji, brzina otkucaja srca pasa smanjila se za 23 odsto u prosjeku sa 67 otkucaja u minutu na 52 otkucaja u minutu dok su ih vlasnici mazili.

Iz Canine Cottages takođe su pratili otkucaje srca vlasnika kako bi uporedili koliko vole svoje ljubimce. Rezultati su pokazali da su im se otkucaji srca povećali u prosjeku za 10 odsto kada su vidjeli svog psa nakon što su neko vrijeme bili daleko od njih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije