Svijet životinja

Otkriveno morsko čudovište s 20 ruku (VIDEO)

Otkriveno morsko čudovište s 20 ruku (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Otkriveno morsko čudovište s 20 ruku (VIDEO)

​Otkriveno je da morski biolozi, tokom serije ekspedicija kroz Južni okean između 2008. i 2017. godine, otkrivaju neobične morske organizme poznate kao Promachocrinus ili antarktičko perje. Iako podsjećaju na druge beskičmenjake, ova stvorenja, koja plivaju na izuzetno velikim dubinama i imaju čudan izgled, imaju impresivne dimenzije i mogu opstati na dubinama do skoro dva kilometra ispod površine okeana.

Otkriveno je osam potpuno jedinstvenih vrsta na ovim ekspedicijama, uključujući četiri koje dosad nisu bile poznate naučnicima.

Jedna od ovih novootkrivenih vrsta nazvana je Promachocrinus fragarius ili antarktička pernata zvijezda jagode, nazvana zbog svog tijela koje podsjeća na jagodu i 20 krakova, piše "Unilad".

Stvorenje, koje izgledom podsjeća na nešto iz filma "Osmi putnik", pokazuje varijacije u boji i izgledu krakova. Naučnici su ga identifikovali kao novu vrstu na temelju oblika tijela i analize DNK.

Ovo otkriće je izazvalo značajan interes na društvenim mrežama, gdje su mnogi izrazili svoje iznenađenje i fascinaciju ovim morskim čudom. Mnogi su se šalili na račun izgleda ovog neobičnog stvorenja, upoređujući ga s vanzemaljcima i neobičnim jagodama.

"Molim vas ne dirajte to, ostavite ga gdje je", "Izgleda kao Alien iz filmova", "Nemojte ništa raditi s njim molim vas, nemojte da nam se osveti", neki su od komentara na ovo neobično biće, prenosi "Klik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije