Svijet životinja

Pas od 100 kilograma mora na smanjivanje težine

Pas od 100 kilograma mora na smanjivanje težine
Foto: Print screen/You Tube | Pas od 100 kilograma mora na smanjivanje težine

Rijetko koji pas dostigne 100 kilograma težine ipak jedan pas lutalica čije je ime Kruget, koji živi u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu, toliko se udebljao da jedva ustaje i može da hoda.

Njemačka doga, najveća rasa pasa na svijetu, teži između 136 kg i 181 kg. Dok naš pas lutalica iz tetksta,Kruget  koji je srednje veličine teži nešto manje od (100 kg) je pomalo čudno. Volonteri u Nižnjem Novgorodu, u Rusiji, nedavno su pronašli psa lutalicu toliko debelog da je svake noći urlao od bolova i jedva uspijevao da ustane na sve četiri od neizdrživih bolova u zglobovima.

Njegova težina je navodno sve zaprepastila. Krugets je imao nevjerovatnih 99,9 kilograma i niko nije mogao da shvati kako je lutalica mogla postati tako i toliko teška.!

"U ovom trenutku psa je već pregledao nutricionista, uradili smo krvne pretrage, ali će biti potrebno još mnogo testova da bi se isključile endokrine patologije", rekao je jedan od volontera koji je spasio Krugetsa, dodajući da je moguće objašnjenje za psa.

Ekstremna gojaznost bi mogla biti činjenica da se mota oko prometne pijace gde ljudi često bacaju ostatke hrane za pse.

"Skoro je nemoguće izvršiti njegovo potpuno ispitivanje. Rendgen je potreban, ali da bi to uradio pas mora da izgubi najmanje 50 kg, jer zraci jednostavno neće prodreti u zglobove", stoji u VK postu volontera.

Čak je i držanje Krugetsa u veterinarskoj bolnici problem, jer objekat jednostavno nema dovoljno velike kaveze da stane u njegov veliki okvir.

Finansiranje svih testova, neophodne dijete i svih lijekova protiv bolova predstavlja veliki pritisak na budžet volontera, ali oni znaju da ne mogu da napuste Krugetsa jer on sigurno ne bi preživeo zimu u svom trenutnom stanju .

LIFE prenosi da su Krugetsu i dalje potrebni lijekovi protiv bolova svaki dan, a iako je počeo da gubi na težini i može sam da ustane, još uvijek ne može da se kreće i treba ga gurati u kolicima. Veoma je privržen, voli da ga se mazi i ne pokazuje znake agresije prema svojim starateljima.

Krugets ima još dug put do oporavka, ali je odziv javnosti bio impresivan, a mnogi ljubitelji životinja donirali su kako bi podržali napore volontera.

(Zanimljivost dana)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije