Novosti

Jaguar I-Pace je Svjetski automobil 2019. godine

Jaguar I-Pace je Svjetski automobil 2019. godine
Foto: N.N. | Jaguar I-Pace je Svjetski automobil 2019. godine
N.N.

Prvi električni model u povijesti britanskog proizvođača, Jaguar I-Pace, osvojio je prestižnu titulu te još jednom dokazao da je ponajbolji svjetski električni automobil.

Kad su ga krenuli stvarati najavili su da Tesla Model X dobiva ozbiljnog konkurenta. Mnogi su sumnjali u to, jer Jaguar nema prethodnog iskustva s proizvodnjom električnih automobila, međutim, ubrzo se pokazalo kako je I-Pace vrhunski proizvod.

Nijedan električni automobil na svijetu nije toliko funkcionalan, a brojne vrline prepoznali su novinari iz redakcija širom svijeta. Prvobitno je osvojio titulu Evropski automobil 2019. godine, a sad je, na svečanosti u sklopu salona u Njujorku, proglašen pobjednikom izbora za Svjetski automobil 2019. godine.

Jaguar I-Pace krase izvrsna vozna svojstva zahvaljujući naprednom sportskom ovjesu te paru elektromotora koji zajedno razvijaju 400 KS i 700 Nm. Doseg od čak 475 kilometara ključan je za svakodnevnu funkcionalnost.

Osim titule za Svjetski automobil godine, Jaguar I-Pace osvojio je i kategorije za najbolji dizajn i najbolji ekološki prihvatljiv model. Najbolju gradski automobil je Suzuki Jimny, najbolji luksuzni automobil Audi A7, a najbolji sportski automobil McLaren 720S.

Najutjecajnijom osobom u automobilskoj industriji posthumno je proglašen Sergio Marchionne, bivši čelni čovjek Fiat Chrysler Automobiles.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije