Novosti

Kojim markama automobila se kupci najčešće vraćaju

Kojim markama automobila se kupci najčešće vraćaju
Foto: Pixabay | Kojim markama automobila se kupci najčešće vraćaju

Prema istraživanju, od 75. godine života, 75 odsto kupaca je lojalno brendu koji voze.

Čak 86,6 odsto privatnih Teslinih vlasnika koji su prošle godine u Njemačkoj svoj stari automobil zamijenili za novi ostali su vjerni brendu.

Ovo je proizašlo iz istraživanja tržišta koje je sprovela njemačka firma za analizu tržišta Dataforce a naručio njemački Automobilwoche. Razmatrani su samo privatni kupci. Slijedi Dacia na drugom mjestu sa procentom lojalnosti od 73,6 odsto.

"To nije iznenađujuće i usko je povezano sa pozicioniranjem marke Dacia kao veoma jeftinog brenda. Većina kupaca ovih vozila dolazila je sa tržišta polovnjaka, a sada uživaju u pogodnostima novog po cijeni dobrog polovnog automobila. Kada se naviknete na to, ne vraćate se tako brzo na polovnjake", kaže Laura Odinijus iz firme Dataforce.

Treće mjesto pripada Toyoti. Japanci bilježe procenat lojalnosti od 59,2 odsto u 2022.

Prema Lauri Odinijus, to je uglavnom zbog starijih kupaca: prema istraživanju, od 75. godine života, 75 odsto kupaca je lojalno brendu koji voze.

Najbolji njemački brend u ovom istraživanju je Mercedes, na petom mjestu, sa stopom lojalnosti od 53,9 odsto. Slijede Mini (u vlasništvu BMW-a) 49,9 odsto i VW 49,4 odsto na desetom i jedanaestom mestu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije