Novosti

Oldtajmeri prodefilovali Sanskim Mostom

Oldtajmeri prodefilovali Sanskim Mostom
Foto: N.N. | Oldtajmeri prodefilovali Sanskim Mostom

Sanjani su tokom proteklog vikenda imali priliku da pogledaju izložbu starih automobila ili oldtajmera i radi se o događaju koji je organizovan u okviru ovogodišnje kulturno zabavne manifestacije "Ljeto na Sani".

Prema riječima Amela Bećirevića, predsjednika sanskog "Oldtajmer kluba 1912", inače organizatora ovog događaja, ukupno je bilo izloženo tridesetak starih vozila, a mnogi od prikazanih automobila plijenili su izgledom i atraktivnošću.

Bećirević je istakao kako su na ovogodišnjem događaju sudjelovali vlasnici oldtajmera iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te da je ovo nastavak njihovog  tradicionalnog druženja u ovome gradu nakon što su prošle godine, zbog pandemije virusa korona, napravili pauzu.

Sanski ljubitelji automobila pažljivo su zagledali stare mercedese, citroene, fordove, bube, fiće i ostale artefakte automobilske industrije, a vlasnici su omogućili svima da se detaljno upoznaju sa svim njihovim karakteristikama.

U nekoliko navrata kolona oldtajmera prolazila je gradom, a centralno mjesto gdje su se okupili i družili njihovi vlasnici bila je plaža Čarakov oluk.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije