Ljubav i seks

Pratite nas na Google news

Evo koliko često žene u braku vode ljubav

Evo koliko često žene u braku vode ljubav
Foto: Ilustracija | Evo koliko često žene u braku vode ljubav
N.N.

Izgleda da nije baš sve kao što mislimo…

Iako je svaki brak drugačiji, a odnosi između partnera ne mogu da se upoređuju, posljednje istraživanje sprovedeno na uzorku od 300 parova otkrilo je zanimljive podatke.

Uz brojne životne obaveze i probleme, djecu i posao, vrlo je teško sačuvati savršen odnos sa partnerom, prepun emocija i strasti. To dokazuju odgovori brojnih žena na pitanje: "Koliko često vode ljubav?".

U anketi sprovedenoj na više od 300 parova različite životne dobi, otkriveno je da gotovo polovina (47 odsto) vodi ljubav jednom nedjeljno, a njih gotovo 10 odsto to čine samo dva puta mjesečno.

"Žene u braku koje govore da im seks sa partnerom jednom nedjeljno ili dva puta mjesečno savršeno odgovara, zapravo nisu nikakva rijetkost. Razlog toga su upravo životne prepreke, stres i obaveze zbog kojih seks vrlo brzo može postati predvidljiv pa čak i dosadan", objašnjavaju stručnjaci.

Isto tako, istraživanje je potvrdilo da ako što rjeđe vodimo ljubav, to će nam strast i potreba za istim postajati sve manja i manja.

Zanemarivanje strasti i manjka intimnosti, što je u posljednje vrijeme sve češće prisutno između partnera, često dovodi do preljuba, pa čak i razvoda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije