Zanimljivosti

Osvojio nagradu američke lutrije Powerball od 730 miliona dolara

Osvojio nagradu američke lutrije Powerball od 730 miliona dolara
Foto: Image by Alejandro Garay from Pixabay | Osvojio nagradu američke lutrije Powerball od 730 miliona dolara

Američka lutrija Powerball je objavila da je osvojena nagrada od 730 milona dolara poslije više meseci u kojima niko nije uspio da ostari glavni zgoditak.

Učesnicima lutrije data je još jednu šansu da osvoje ogromni džekpot sinoć sa nagradom od 730 miliona dolara.

Džekpot za Powerball bio je peti najveći do sada, i osvojen je dan pošto niko nije uspio da osvoji još veću nagradu Mega Millions koja je sada porasla na 970 miliona dolara.

Pobjednički brojevi za Powerball sinoć su bili: 40-53-60-68-69 i Powerball od 22.

Prvi put su oba džekpota američke lutrije bila vrijedna više od 700 miliona dolara. Najveća osvojena nagrada na lutriji bila je džekpot Powerball od 1,58 milijardi dolara, koji je osvojilo troje ljudi 2016. godine.

Niko nije osvojio ni jedan od dva džekpota američke lutrije od sredine septembra tako da je nagradni novac postepeno rastao mjesecima. Rijetko se dešava da prođe toliko dugo bez pobjednika, ali to takođe pokazuje nevkerovatno male šanse za pobjedu jedan u 292,2 miliona za Powerball i jedan u 302,5 miliona za Mega Millions.

Mega Millions i Powerball se igraju u 45 država kao i u Vašingtonu D.C, i američkim Djevičanskim ostrvima. Powerball se još nudi i u Portoriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije