Zanimljivosti

U Serenbeu je na cijeni ljubav prema prirodi, strast prema životu

U Serenbeu je na cijeni ljubav prema prirodi, strast prema životu
Foto: N.N. | U Serenbeu je na cijeni ljubav prema prirodi, strast prema životu

Serenbe je eko-komuna skrivena među četiristotinak hektara šumskog područja južno od Atlante u Sjedinjenim Američkim Državama. Zajednica je stvorena prije petnaestak godina prema dizajnu arhitekta dr Filipa Taba i idejama bračnog para Nigrin koji u njoj živi.

Osnovna je ideja komune život bez stresa, odnosno prema principima po kojima su živjeli naši preci. Članovi žive u skladu s prirodom. Jedu isključivo organsku hranu koja se uzgaja na lokalnim farmama, a na raspolaganju imaju i tri gurmanska restorana.

Domove hlade i griju pomoću geotermalnih toplinskih pumpi, a veliku pažnju posvećuju zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Stanovnici Serenbea rade u vrtu, jašu konje i, kuda god mogu, idu pješke.

Komuna prigrljuje sadržaje za koje ima najviše interesa bez obzira na godine, kao što je velnes-centar, fitnes-centar sa studijem za jogu i pilates, a na raspolaganju je i zajednički veliki bazen.

U Serenbeu je na cijeni ljubav prema prirodi, strast prema životu i zajednici te kreativnost. Komuna potiče kreativni rad te redovno organizuje brojna umjetnička predavanja, izložbe, prikazivanja filmova za svoje članove, kao i njihove goste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije